21 Kasım 2015 Cumartesi

Baki Yaşa Altınok'tan "Türklerde Ehlibeyt Sevgisi"

Baki Yaşa Altınok'tan "Türklerde Ehlibeyt Sevgisi"

Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Muharrem Ayı Etkinlikleri kapsamında Araştırmacı-Yazar Baki Yaşa Altınok tarafından Türklerde Ehlibeyt Sevgisi" konulu konferans verildi.

Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin Salonunda 18 Kasım 2015 günü saat 14.00'den itibaren gerçekleştirilen etkinliğin sunumu Gamze Öztürk tarafından yapıldı. Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Hüseyin Gümüş ile Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurahman Güzel etkinlik öncesi birer konuşma yaparak Alevilik ve Ehlibeyt konularına değindiler.
Sunucu Gamze Öztürk, Araştırmacı-Yazar Baki Yaşa Altınok'un yaşamöyküsünü sundu. Konuşmacılar konuşmalarını tamamladılar ve Araştırmacı-Yazar Baki Yaşa Altınok kürsüye davet edildi. Altınok, Muharrem ayı, aşure kavramlarına değindikten sonra Ayet ve hadislerle Hz. Muhammet ve Ehli Beyt hakkında bilgiler verdi.
İslam tarihinde Hz. Muhammet'ten sonra Ehli Beyt'e yapılan haksızlıklar ve zulüm ile uygulamalara değinen Altınok, Esiri, Nesimi, Hatayi, Kul Hüseyin, Fuzuli ve daha pek çok ozanın Kerbela ve matem üzerine şiirlerinden örneklerle pekiştirerek konuşmasını sürdürdü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder